El Club dels Publicistes

Si tingués un tumor, l’anomenaria Publicitat. La publicitat es troba en una època de crisi pel desgast que ha sofert a causa de les males pràctiques a les que s’ha vist sotmesa i ha passat a ser vista com la merda cantant i dansant del món. Les marques han de deixar d’auto masturbar-se davant dels consumidors, és lleig.

Hem de deixar enrere l’actitud de perseguir de forma avassalladora a la gent de la que depenem, a la que preparem el menjar, recollim les escombraries, connectem les trucades o protegim mentre dorm. No podem demanar que no es fiquin amb nosaltres.

Ara, per aconseguir que el que la gent posseeixi l’acabi posseint, és necessari enamorar-los, donar-los recompenses de forma constant, provocar-los plaer sense demostrar que esperem alguna cosa a canvi. Només així aconseguirem que tornin a creure que són el seu compte corrent, el cotxe que tenen o els seus pantalons.

Només ens queda una excusa vàlida: A mi, la Publicitat, m’has conegut en un moment estrany de la meva vida, però d’ara endavant prometo ser única i exclusivament el que tu vulguis i necessitis que sigui.

I, sobretot, no oblidis que per entrar en aquest club, has de tenir present que ningú parla del Club dels Publicistes, ningú etiqueta la publicitat. Ja no volem fer publicitat, volem continguts líquids que ho inundin tot i satisfacin les necessitats dels consumidors allà on sigui necessari en la forma que convingui.

Si Chuch Palahniuk hagués fet que dins del Fight Club es fes publicitat, aquestes serien les seves normes. Tot el sector ha d’acceptar que és necessària una remodelació de la disciplina i que només serà possible si els que se l’estimen es decideixen a actuar, perquè és únicament quan es perd tot, quan som lliures d’actuar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s